Dromen zijn soms te mooi om niet na te jagen

Dromen zijn soms te mooi om niet na te jagen.
Toen mij een tijd geleden gevraagd werd wat zou je doen als je de loterij zou winnen, had ik mijn antwoord al klaar. Ik zou een deel delen met de mensen die ik lief heb en een deel zou ik besteden aan het maken van een mooie reis met man en kinderen.
Hoe leuk zou het zijn als ik het leukste vak van de wereld mag uitoefenen op het prachtige eiland Aruba.

Reizen
Reizen is mijn passie, mijn lust en mijn leven.
Geld maakt niet gelukkig maar maakt het leven een stuk gemakkelijker en helemaal als je er zo’n passie op nahoudt. Vroeger toen ik nog jong en fruitig door het leven huppelde, wierp ik mijn rugzak om en ging ik mijn neus achterna. Mijn (toen nog vriendje) man en ik vonden het een sport om zo goedkoop mogelijk een slaapplek te vinden.
NB dat bleek 4 gulden / 2 euro voor 2 personen).

Rugzak op wieltjes
Die neus achterna dat durf ik nog steeds wel aan maar die rugzak is toch wel een dingetje; er zitten geen wieltjes onder (alhoewel ik laatst rugzakken zag met wieltjes). Slapen doe ik niet meer zo’n matje die je ook op de yogales tegenkomt en een luchtbed moet een dusdanige hoeveelheid lucht bevatten dat het niet meer in die rugzak past. Dat alles betekent niet dat mijn slaapplaats minimaal drie sterren moet hebben vooral omdat de meeste hotels het niet echt waard zijn.

Reizen is het mooist als je een stukje ‘eigen’ meekrijgt
Twee jaar geleden heb ik met man en kinderen een prachtige reis gemaakt door Maleisië. Onze allereerste pitstop was ergens in de jungle en de kinderen vroegen aan hun vader of ik ze dat als moeder de hele vakantie aan zou doen. De handdoeken hadden kijkgaten en de lakens hadden al 10 jaar hun beste tijd gehad. Het leuke is dat ook voor de kinderen zo’n basic ‘hotel’ snel went en het 2 jaar later nog reden is voor een goed verhaal bij vriendjes en vriendinnen. Net als de boomhut in Zuid Afrika, de tent in Kenia, de wandeltocht door Thailand en de stapelbedden in een skihut in Oostenrijk. Reizen is het allermooist als je ook een stukje ‘eigens’  meekrijgt van het land. Hoe heerlijk een donzen dekbed, een spa of een Michelin diner ook is, dat is in elk land hetzelfde. Dat stukje ‘eigens’ is overal anders en maakt een vakantie uniek.
(De kinderen hebben zich inmiddels de rugzak toegeëigend en deze zwiert nu met hun de wereld rond.)

Zelf heb ik 8 maanden in Florida gewoond en mijn man heeft 8 maanden in Engeland gewoond en ik rende elke vrijdag uit mijn werk richting Schiphol om op maandag het eerste vliegtuig weer terug te nemen want zoals ik tegen hem zei ‘je hoeft mijn kant niet op te komen, ik kom wel bij jou’.

Aruba
We hadden het heerlijk gevonden om een tijd in het buitenland te wonen en te werken maar het kwam er niet van. Maar dromen zijn soms te mooi om niet na te jagen. Dus toen ik 6 maanden geleden voor twee weken met alleen Me, Myself & I richting Aruba vertrok en ik de kans rook om hier een opdracht te mogen doen, heb ik deze met 2 handen aangegrepen.

Precies 6 maanden later zit ik dus weer hier op dit prachtige eiland (zoals ze het zelf noemen ‘one happy island’). Vandaag met jetlag en al presentatie getest en dinsdag ga ik knallen in de eerste workshop. Voorzichtig hebben we al gesproken om een trainingspakket samen te stellen voor bedrijven dus mijn droom duurt nog even voort en anders droom ik gewoon een nieuwe droom.

Wagen = winnen
Dromen zijn soms te mooi om niet na te jagen, wie niet waagt die niet wint! De tijd zal het leren maar ik ben blij dat ik mijn hart heb gevolgd en dit nemen ze me niet meer af. De komende twee weken omarm ik mijn droom en ga ik ervan genieten!

 

Annemieke Kirch

PS wilt u meer weten over wat ik voor u kan betekenen als bedrijfscounselor (of reisleidster) dan hoor ik het graag.

 

E-book Routeplanner leidinggevenden

Leidinggevende Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!

E-book HR het fundament van elke organisatie

HR Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!