Eeuwige stress

Een burn-out herken je niet zomaar
Ok er is meer openheid over een burn-out. We hebben het of zelf meegemaakt of kennen wel iemand die het heeft meegemaakt. Een burn-out ontstaat door chronische stress en wordt maar zelden op tijd herkend. Een beetje stress is best lekker, maar wanneer wordt het chronisch en hoe herken je het dan.

1,3 Miljoen mensen ‘overkomt’ het

Een laag energieniveau -hebben we allemaal wel eens-, negatieve gevoelens over je werk -wie kent ze niet-, mentale afstand tot je werk -hoort er soms bij-. Dus het lijkt logisch dat wanneer jij bij de 1,3 miljoen mensen hoort die een échte burn-out krijgen, je te lang de signalen genegeerd hebt. Dat het niet zomaar een vermoeidheid is en het niet vanzelf overgaat. Dan komt het moment dat je in de overleefstand staat en blijft doen wat je altijd deed. En laat dat dan juist zijn, wat niet werkt.

Stress juist door thuiswerken

Alhoewel thuiswerken voor velen een zegen is, zegt ook 40% van de gedwongen thuiswerkers meer stress te ervaren. Stress doordat privé en werk vervlochten raken. Het gevoel van dagen raken we kwijt. Weekenden zijn niet meer echt weekend.
Het eerste wat ik tegen mijn cliënten zeg ‘je gaat er nog heel vaak tegenaan lopen’. Dat klinkt niet best natuurlijk omdat ze juist bij mij komen om er voor eens en altijd vanaf te komen. Aan zo’n coach heb je helemaal niks.

Herken de signalen

Het meest opbeurende wat ik ze daarna vertel, is ‘ik ga ervoor zorgen dat je de signalen oppikt en dat je de patronen herkent ’. Als je te vaak niet hebt geluisterd naar je lijf, als je denkt dat het vanzelf wel overgaat en niet moet zeuren en dus maar doorgaat dan kom je er pas achter als het te laat is. Want onze eerste reactie is nog te vaak ‘het zal mij niet gebeuren’.  Want jij vindt je werk leuk en je wilt zeker niet dat een ander denkt dat je het niet aan kan.

Niemand heeft een coach nodig

Natuurlijk helpt het als je een organisatie achter je hebt staan en die zijn ogen er niet voor sluit. Natuurlijk helpt het als je een leidinggevende hebt die de signalen herkent, maar uiteindelijk moet je zelf weten wat je nodig hebt. Moet je weten waar het fout gaat, wat jou stress oplevert.
Woorden als druk, veel en vaak zeggen niks. We gebruiken ze gemakkelijk om iets aan te duiden en de ernst van de situatie aan te geven. Maar als je niet precies weet wat voor jou veel is, of vaak of zwaar dan is het lastig om te zorgen dat het beter wordt.
Dat is dan mijn taak. En mijn beloning? Als iemand weer aangeeft een goede nachtrust te hebben gehad of keuzes kan maken.
“Niemand heeft een coach nodig, iedereen kan er een gebruiken”

Annemieke Kirch
0654766729
NB voor het Twents Volksblad schrijf ik regelmatig een column, dit is er één van

E-book Routeplanner leidinggevenden

Leidinggevende Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!

E-book HR het fundament van elke organisatie

HR Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!