Er moet me iets van het hart!
Ik geef veel trainingen. Hier zitten ook regelmatig mensen tussen die al langere tijd geen werk meer hebben en alles aangrijpen om weer aan het werk te komen want laten we eerlijk zijn ‘niet werken’ is niet goed voor de mens (of het moet je eigen keuze zijn).

Een nieuwe trend? Werkgevers dit kan je echt niet maken!
Wat ik steeds vaker te horen krijg van de deelnemers, is dat er in sollicitatieprocedures steeds vaker wordt aangegeven dat als je niets hoort voor een bepaalde datum ‘je het niet geworden bent’ of ‘we verwachten veel reacties en kunnen hierdoor niet iedereen een reactie geven’. Een nieuwe trend misschien maar dit moeten we niet willen.

Een goede sollicitatiebrief schrijven, kost tijd, inlevingsvermogen. Sommigen schrijven al maanden (of zelfs jaren) lang een paar brieven per maand. Je zal maar op zoek zijn naar een baan, je inlezen in een bedrijf en je stinkende best doen om een geweldige brief te schrijven want je wilt die baan en dan krijg je te horen dat je geen reactie hoeft te verwachten. Laten we eerlijk zijn met alle moderne middelen die we tegenwoordig hebben, is het niet ingewikkeld om in ieder geval een briefje te sturen en iemand te bedanken voor de moeite.yes-941500_640-1

Ook ik ben inmiddels boven de 50 maar toen ik als vestigingsmanager bij een uitzendbureau werkte of als leidinggevenden brieven mocht selecteren, waren er nog geen computers. Je typte, schreef of belde je een ongeluk om iedereen een reactie te geven op zijn brief. Ga nu niet vertellen dat je er geen tijd voor hebt want ik ken ook nog de tijd dat de banen echt niet voor het oprapen lagen en ik een paar honderd (!) reacties kreeg op een advertentie. Tegenwoordig kan je kopiëren en plakken en kan je in een mail heel veel sollicitanten met een druk op de knop bereiken. Gebrek aan tijd mag dus niet het excuus zijn.

Waarom werken we
Praktisch gezien levert het je natuurlijk een stabiel inkomen op met alle voordelen van dien, daarnaast toont onderzoek aan dat het hebben van collega’s mensen gelukkiger maakt en het hebben van een baan heeft een belangrijke plaats binnen onze zingeving (zeker wanneer we ouder worden). Werken draagt bij om de vijf basisbehoeften van Maslow in te vullen en speelt dus een belangrijke rol om ons gelukkig te voelen.

We kunnen dus niet iedereen gelukkig maken met een baan maar iedere sollicitant die de moeite neemt om u een goede brief te schrijven, verdient op zijn minst een reactie al is het maar een afwijzing.

Annemieke Kirch
Twente Counseling
tel. 06-54766729
PS wilt u meer weten over de workshops die ik geef, neem even contact op met mij

E-book Routeplanner leidinggevenden

Leidinggevende Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!

E-book HR het fundament van elke organisatie

HR Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!