De flexibele arbeidsmarkt
Mensen worden steeds ouder. De gemiddelde leeftijd in Nederland is ongeveer 39 jaar. Mensen in Nederland worden gemiddeld 80 jaar oud en dit zal alleen maar hoger worden. In grote delen van Afrika is de levensverwachting nog geen 50 jaar (http://nl.wikipedia.org/wiki/Levensverwachting). Door onder andere betere gezondheidszorg worden de mensen in Nederland steeds ouder maar er worden ook minder kinderen geboren dan bijvoorbeeld 50 jaar geleden. Doordat er ook minder kinderen geboren worden, zal dit onder andere ook gevolgen hebben voor de arbeidsmarkt.
Slechts 19% van de Nederlanders heeft hier al eens over nagedacht. Dit heeft ook te maken met het feit dan mensen eigenlijk niet van veranderingen houden, maar als het gaat om banen dan zullen we de komende jaren veel veranderingen gaan zien. Uit onderzoek van TNS NIPO (https://www.randstad.nl/over-randstad/pers/persberichten/2015/04/nederland-niet-voorbereid-op-flexibele-arbeidsmarkt-van-de-toekomst) blijkt er veel weerstand te zijn onder Nederlanders om op oudere leeftijd door te werken, vaker om te scholen en flexibeler te gaan werken. Ruim twee derde van de Nederlanders staat negatief tegenover een flexibele arbeidsmarkt met uitsluitend flexibele contracten. 64% vindt het een (zeer) slechte zaak dat ouderen tot op latere leeftijd (moeten) blijven werken en zelf verantwoordelijk zijn voor het financieren van hun pensioen.
Toch geloof ik er in dat juist dit aspecten zijn die in de komende jaren zullen veranderen. Zeker de jongere generatie is niet zo materialistisch en hiërarchisch georiënteerd als we vaak denken. Ze willen niet alleen aangenaam leven maar ook betekenisvol. Deze generatie ziet weinig in fulltime (of nog langer werken) want ze willen meer dan geld, status en macht. De stress die deze generatie tekent is de keuze-stress; welke studie ga ik doen, naar welk feest, ga ik backpacken in een tussenjaar of een jaar in het buitenland studeren.

Op dit moment geeft 56% aan een vast contract het belangrijkste criterium te vinden voor goed werkgeverschap. Dat is begrijpelijk, want op dit moment is onze maatschappij nog georganiseerd rondom zekerheid en vastigheid. In de toekomst zullen werkgevers geen zekerheid meer bieden wat betekent dat we ons hierop zullen moeten voorbereiden. We werken straks niet meer bij 1 baas, de pensioenvoorziening is nihil en er zullen steeds meer zzp’ers bijkomen.

Het nieuwe werken
Er zullen steeds meer bedrijven komen waar het ‘nieuwe werken’  en de ‘medewerker 2.0’ centraal zal staan. Werk moet effectiever, efficiënter maar ook plezieriger worden voor zowel werkgever als werknemer. Die visie wordt gerealiseerd door een medewerker centraal te stellen en hem, binnen bepaalde grenzen, de ruimte en vrijheid te geven in het bepalen hoe, waar, wanneer, waarmee en met wie hij werkt. Het gaat om de versoepeling van werktijden, de aanleg van fysieke werkplek(ken), de verandering van organisatiestructuur en -cultuur, managementstijl en niet te vergeten de mentaliteit van de medewerker en zijn manager. Een leidinggevende en een HRM afdeling zal veel meer moeten sturen op resultaat in plaats van aanwezigheid; dit vraagt een andere manier van leidinggeven en om ‘andere’ medewerkers. Doordat de werkzaamheden en de plek waar je aan het werk bent elke dag anders zijn, zal er steeds meer gebruik gemaakt worden van moderne mobiele technologie. Medewerkers zullen eigen verantwoordelijkheid moeten nemen, oplossingsgerichter en creatiever moeten worden. Deze verandering in de arbeidsmarkt zie ik zelf als een positieve uitdaging, het past ook goed bij mijn visie dat je verantwoordelijk bent voor je eigen toekomst.

Het programma Tegenlicht van de vpro heeft een prachtig programma gemaakt over de flexibele arbeidsmarkt / ‘het nieuwe werken’:
http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2014-2015/werken-van-morgen.html. De moeite waard om het programma te bekijken.

E-book Routeplanner leidinggevenden

Leidinggevende Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!

E-book HR het fundament van elke organisatie

HR Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!