Functioneringsgesprek

Lastig hoor in dienst zijn bij jezelf. Eigen baas zijn heeft heel veel voordelen. Niemand die zeurt, je eigen tijd indelen, is best fijn maar ondanks vooral de succesverhalen die je hoort. Het is ook best zwaar en alleen is maar alleen.
Tijd om in te kakken, heb je niet als zzp’er en als bezige bij houd ik er van om nieuwe dingen uit te proberen en uitdagingen ben ik nog nooit uit de weg gegaan.
Elk half jaar roep ik mezelf dus op het matje voor een functioneringsgesprek. Naast basale dingen als wat gaat goed en wat kan beter en vind ik het nog wel leuk komt ook elke keer de vraag bovendrijven hoe verder. Ik heb het al vaker gezegd ‘ik heb de leukste baan van de wereld’ maar ik mis het sparren met collega’s, de gezelligheid en het elkaar uitdagen.

Samenwerken

De escape room en het teambuildingspad lenen zich perfect voor een communicatietraining

De escape room en het teambuildingspad lenen zich perfect voor een communicatietraining


Mijn laatste “functioneringsgesprek” was in december. De eerste stappen werden gezet om een samenwerking aan te gaan met activiteitencentrum De Wilgenweard. Hier word ik heel blij van vooral omdat ik het gaat over ‘samen optrekken’ maar ook omdat ik inmiddels uit ervaring weet dat als je een workshop wilt laten beklijven er meer bij komt kijken dan alleen theorie. Direct de opgedane kennis gebruiken in een sportieve setting werkt beter en is natuurlijk veel leuker.
Leuke bijkomstigheid is dat het ook goed aansluit bij mijn behoefte om een onderdeel uit te maken van een groter geheel. Ik ben nu eenmaal van de lange relaties, van vertrouwen opbouwen en maatwerk leveren. De eerste workshops hebben we gegeven en het smaakt naar meer.

Samensturende teams hebben de toekomst

Samensturende teams hebben de toekomst

Toeval bestaat niet

Ik geloof heel erg in dat dingen niet zomaar gebeuren dus toen ik via Netwerk Zakenvrouwen in contact kwam met Rianca Evers en haar verhaal hoorde, dacht ik “dit is mijn verhaal’. En nog meer dit is waar ik naar op zoek ben want ik wil meer dan alleen een workshop of coaching traject doen. Ik wil een rol van betekenis spelen in het grote geheel. Ik wil heel graag mijn eigen kennis en ervaring gebruiken maar vooral ook gebruik maken van de kennis en kunde van collega’s. Inmiddels volg ik met veel enthousiasme de leergang en heb kennis gemaakt met mijn  collega’s van Saminc (netwerk van trainers & adviseurs die werken met Samensturing als organisatieprincipe). Zelfsturende teams, ik vind het geweldig, maar te vaak zie ik hoe moeilijk het is voor zowel leidinggevende als medewerkers om het te laten slagen en zoals Rianca mooi zegt: “Samensturing implementeer je niet samensturing doe je”. Het gaat over samen bezinnen, beslissen en bijsturen en dat lijkt eenvoudiger dan het is maar het is wel duurzaam en belangrijk voor een gezond bedrijf en medewerkers die gemotiveerd blijven. Ik geloof er dan ook heilig in dat dit steeds meer de toekomst is. Dit zijn de bedrijven waar onze kinderen straks willen werken.

Samen- of zelfsturen

Samensturing binnen bedrijven gaat verder dan zelfsturing omdat leren nooit ophoudt en dit past zo bij mijn DNA. Zelfsturing gaat pas werken als je het SAMEN doet met de mensen die het aangaan en hen ook de ruimte geeft om te groeien en het werkt ook alleen als je Maatwerk levert en laat dit nu allemaal precies bij mij passen.

Iets met puzzel stukjes die op zijn plaats vallen. Ik word hier dus heel blij van!

 

Annemieke Kirch
tel. 0654766729
PS Meer weten over een workshop anders dan anders, samensturende teams of ben je al een eind op weg en wil je weten hoe nu verder? Ik hoor het graag

 

E-book Routeplanner leidinggevenden

Leidinggevende Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!

E-book HR het fundament van elke organisatie

HR Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!