Hairy Legs

De eerste echt zonnige dag ligt al achter ons maar voor mij was 15 april de eerste “rokjesdag”. Met 25 graden op de thermometer moet ik er toch aan geloven. Nu ben ik wat rossig (vroeger heette dat rood) en kijk ik mijn hele leven al kwijlend naar vriendinnen die van die mooie bruine benen hebben in een mooie egale kleur. Niks mis hoor met mijn benen (ik heb al lang geleden besloten dat ik OK ben) maar die benen vol sproeten blijven toch een dingetje. Op mijn gezicht vind ik het prima maar op mijn benen liever niet.

Maar goed, met een strak blauwe lucht, een zonnetje die al vroeg door mijn gordijnen piept en een weervrouw die jubelt over temperaturen van ver boven de 20 graden en veel zon had ik bedacht die jurk toch maar aan te trekken.
Daar sta je dan in alle vroegte (waarom bedacht ik dit niet eerder) met een martelwerktuig in de hand, een been bungelend in de wasbak om ook de laatste restanten van de winter van mijn benen te verwijderen. Die haren die nog uit de oertijd stammen waren bestemd om ons warm te houden, maar hebben, nu we niet meer op jacht hoeven en andere isolatie nog beter werkt, geen enkele functie meer. De tijd van de Dolle Mina’s ligt ver achter ons en nu zelfs de mode zich bemoeit met wat, waar en hoe je je scheert, is het bijna hogere wiskunde om er wat mooist van te maken. Inmiddels heb ik gemerkt dat zelfs vele mannen mode-bewust zijn; de baard is terug (of is dat al passe?) maar verder wordt er lustig op los geschoren. Maar terug naar die benen van mij. Kaal maar o zo doorschijnend zagen zij vandaag het eerste zonlicht. Egaal bruin zullen ze nooit worden maar wat hebben ze genoten die benen van mij. Ze mochten mee een ijsje eten en ik heb het idee dat de rosé ook straks open mag. Nu maar hopen dat er snel nog vele zonnige dagen mogen volgen en dat gestippeld bruin ook ooit in de mode komt.

E-book Routeplanner leidinggevenden

Leidinggevende Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!

E-book HR het fundament van elke organisatie

HR Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!