[su_note note_color=”#ebebe7″]Hoe hip is een burn-out?
Ik zie steeds meer cliënten met burn-out klachten. Wie kent er inmiddels niet iemand die het heeft of heeft het zelf meegemaakt. Werken we dan werkelijk zo hard?
Het hangt ervan af waarmee we onszelf vergelijken. Uit recent onderzoek (bron: OECD/CBS) blijkt dat we gemiddeld 1.400 uur per jaar werken. Als we alleen naar uren kijken, staan we op de 35ste plek van landen waar het hardst gewerkt worden. Wat ook blijkt, is dat er nergens op de wereld zoveel parttime gewerkt wordt als in Nederland.[/su_note]

Van hard werken gaat niemand dood

In landen met gemiddeld veel lage- en midden-inkomens wordt meer gewerkt dan in rijkere landen. De top drie van landen waar het hardst wordt gewerkt, zijn Zuid Korea 2069 uur, Mexico 2225 uur en Costa Rica 2212 en dat is een enorm verschil. Het gezegde ‘van hard werken is nog nooit iemand dood gegaan’, gaat zeker in Japan niet op. Hier hebben ze er zelfs een woord voor bedacht ‘karoshi’. Hiermee worden mensen bedoeld die overlijden door stress-gerelateerde verschijnselen zoals een hartaanval of zelfmoord plegen vanwege te veel druk op het werk. De balans werk-privé is hier ver te zoeken. Als werknemer ben je vaak verplicht het aantal uren te werken waarvoor je gevraagd wordt én veel landen kennen geen maximum aantal werkuren per week.

Aanstellerij?

Als het dan niet aan de uren ligt die we werken, waaraan dan wel? Stellen we ons aan? Nee zeker niet. Een burn-out is echt én heel heftig voor diegene die het overkomt maar ook voor de omgeving.

Wat we ons wel moeten afvragen of het fair is dat een burn-out nog vaak als werkgerelateerde gezien wordt. In balans zijn, betekent vooral keuzes maken. We willen teveel. Naast werken willen we of misschien wel moeten we ook heel veel andere dingen. Sporten, familieverplichtingen, een gezonde maaltijd, hobby’s en natuurlijk niet te vergeten alle uren op onze telefoon. En ja, dat alles bij elkaar vreet energie.

Nee zeggen is een kunst

Laten we vaker ‘nee’ zeggen.
Meer weten, neem rustig contact op met mij?
(deze blog is ook verschenen in het Twents Volksblad)

E-book Routeplanner leidinggevenden

Leidinggevende Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!

E-book HR het fundament van elke organisatie

HR Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!