Over mij

Na mijn middelbare school zei ik: ‘ik ga nooit meer studeren’. Faalangst stond groot op mijn voorhoofd. Ik leerde door te doen, handen uit de mouwen en altijd op zoek naar uitdagingen. Niet willen studeren, heb ik volgehouden tot mijn 45e (nu denk ik ‘knappe prestatie’).
De ommekeer kwam toen ik ongelukkig werd in mijn baan. Zeuren kon ik als de beste. Gezelliger werd het niet in mijn omgeving. Totdat ik letterlijk besloot mezelf een schop onder mijn kont te geven. Ik ben gaan kijken wat ik het allerleukste vond in mijn vorige functies en kon maar één keuze maken; studieboeken oppakken. Mijn studie bedrijfscounseling paste als een jas. Toekomstgericht en pragmatisch. Daar heb ik mijn eigen ‘niet lullen maar poetsen’ sausje overheen gegoten.

” Het helpen creëren van een veilige en prettige werksfeer. Dat is wat ik doe. Mijn kijk op verzuimpreventie is driedimensionaal. Ik kijk naar de rol van leidinggevenden, het team, maar ook vanuit mijn rol als vertrouwenspersoon.  De oorzaak van verzuim is divers en vraagt dus ook om een diverse aanpak.” 

En toen werd ik ondernemer

Mijn volgende besluit was een impulsieve ‘ik werd ondernemer’. Een bedrijf starten, veel vallen en elke keer weer opstaan. Maar wat gaaf! Mijn leercurve ging loodrecht omhoog. Studeren ging ik leuk vinden. Dat impulsieve dat past bij me. Keuzes maken omdat het goed voelt. Ideeën hebben en er dan voor gaan. Dat is zoals ik leef.

Praktisch en toepasbaar

Ik houd ervan om dingen zo eenvoudig en toepasbaar mogelijk te maken. Lekker praktisch. Ik zie altijd kansen en mogelijkheden.
Eeuwig optimist, positief, hart op de tong en vooral niet te moeilijk doen. Mijn motto ‘de slechtste keuze maken is geen keuze maken‘. Je kan altijd bijsturen. 

Missie

Samenwerking, wederzijds begrip en openheid creëren daar heb ik mijn missie van gemaakt.
Én ja ik houd het graag simpel, gewoon klare taal. Soms misschien wat confronterend maar altijd met een glimlach. Als je iets wilt, dan draait het om doelen stellen en actie ondernemen. Ik luister, ik stimuleer, houd een spiegel voor en zet je aan het werk. De meest antwoorden heb je echt zelf.
Wat ik doe? Ik zorg ervoor dat iedereen zijn eigen kwaliteiten weer ziet. Dat je weer weet welk pad je wilt bewandelen en je eigen antwoorden formuleert. Maar lopen moet je echt zelf.

’En toen werd ik ondernemer’

Functioneringsgesprek met mezelf

Tweemaal per jaar mag ik twijfelen en terugkijken. Mijn verplichte functioneringsgesprek met mezelf. Dit heb ik nodig, dat houdt me scherp.
Wat gaat er goed, wat kan er beter. Maar vooral waar wil ik naar toe. Eén ding weet ik zeker. Ik heb de allerleukste baan van de wereld!. Dit is waar ik goed in ben en waar ik zo ontzettend blij van word.

Thuis is…..

Thuis is, na veel omzwervingen in binnen- en buitenland, Nijverdal. Samen met man en hond. Onze drie kinderen wonen niet meer thuis. Gelukkig nemen ze nog regelmatig plaats aan onze grote tafel. Want als ik ergens van houd is het gezelligheid,  lekker eten, chocolade en een goed glas wijn.
Naast mijn werk en gezin word ik echt gelukkig van reizen. Reizen met rugzak of koffer. Ver weg of dichtbij, het maakt me niets uit. Roep ‘zullen we‘ en mijn koffer is gepakt.

Aruba

Eenmaal per jaar combineer ik werken en reizen door te werken op Aruba (hoe geweldig is dat).
Hoe ik daar terecht kwam?
Vijf jaar geleden besloot ik in mijn eentje een week te reizen. Het werd Aruba (een mens moet kiezen). Ik werd ter plekke verliefd op dit eiland en de mensen. Tijdens mijn eerste bezoek besloot ik om binnen 6 maanden terug te keren om te werken. En zo geschiedde. Dit laat goed zien, wie ik ben.
Gewoon doen! 

“Voor een kop koffie kom ik graag langs”

Mijn werk gaat over het creëren van een veilige en prettige werksfeer.  Een veilige werkplek is de basis.  Ik kijk naar de rol van leidinggevenden , het team, maar ook vanuit mijn rol als vertrouwenspersoon.  De oorzaak van verzuim is divers en vraagt dus ook om een diverse aanpak.

Vertel me meer…

Meest recente blogs

Zorgplicht in coronatijd

Zorgplicht in coronatijd Natuurlijk heb je als werkgever zorgplicht, maar gesprekken over het belang van goede bureaustoelen, ergonomische bureaus en soms zelfs koffiegeld is niet voldoende. Er wordt té weinig gesproken over wat corona doet met kwetsbare...

Respect

Respect Deze week wordt er extra aandacht geschonken aan respect. Maar wat is dat dan, wat verwachten we van elkaar en wat mogen anderen van ons verwachten. Want eerlijk is eerlijk. Iedereen wil graag gerespecteerd worden. Als mens, als werknemer, als vriend of...

De week tegen het pesten

De week tegen het pesten Pesten is in mijn werk als externe vertrouwenspersoon misschien wel het meest onderbelichte onderdeel van psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Het woord pesten dekt in mijn ogen niet de lading. Je bent een ‘pestkop’ klinkt nog wat onschuldig....

E-book Routeplanner leidinggevenden

Leidinggevende Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!

E-book HR het fundament van elke organisatie

HR Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!