Ik ben beter dan de rest!

Wie wil het niet uitblinken; beter zijn dan de rest. Elke team, elk bedrijf, elk individu wil dit maar het lukt zelden. Tenminste het hangt ervan af wat je verstaat onder uitblinken.

Nu heerst in Nederland vaak het motto ‘gelijke monniken gelijke kappen’ en ‘doe maar gewoon dan doe je gek genoeg’ en dat is niet iets waar ik in geloof. Ik geloof er zelf enorm in anders zijn; ik wil niet zijn als iedereen. Je bent nu eenmaal anders dan je collega of je buurman, je hebt andere kwaliteiten dus in mijn ogen is niets zo ongelijk als een gelijke behandeling. Juist verschillen zijn een voorwaarde om uit te blinken. Juist die verschillen in kunnen en doen, maken dat je kan uitblinken en beter kan zijn dan de rest.

Uitblinken heeft ook te maken met durven loslaten. Als counselor en als trainer moet ik uitblinken, anders durven zijn dan bijvoorbeeld de grote bedrijven omdat ik anders gewoonweg niet zal overleven. Wil ik uitblinken, betekent het niet alleen dat ik een training moet kunnen geven of mijn theorieboek over counseling uit mijn hoofd moet kenen. Nee, ik moet met iets nieuws durven komen, iets waarmee ik me onderscheid van die enorme bureaus. Iets waarin in anders ben dan anderen. Ik moet dan niet alleen dat vernieuwende trainingsprogramma schrijven maar dit ook hardop durven te zeggen en dan ook mijn website zo aan te passen dat dit duidelijk is. Dit betekent ook dat ik moet durven los te laten, want als ik durf uit te blinken in dit trainingsprogramma moet ik alle andere dingen die op mijn site staan, durven loslaten. Loslaten van het gevoel dat ik dan de boot mis en misschien niet alle klanten trek maar alleen diegene die heel bewust voor mij kiezen omdat ze er net zo in geloven als ik. Maar ook het oude en vertrouwde durven loslaten en juist oud en vertrouwd biedt ons zekerheid en rust. En om eerlijk te zeggen, vind ook ik dat regelmatig best lastig. Want juist dit is zo’n periode dat ik het nieuwe moet gaan uitproberen en moet leren van de fouten die ik maak. Vallen en opstaan op weg naar dat nieuwe doel en dat is zelden een recht pad. Dat nieuwe trainingsmodel dat staat, nu nog durven loslaten…..

E-book Routeplanner leidinggevenden

Leidinggevende Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!

E-book HR het fundament van elke organisatie

HR Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!