Inspiratie

3 weken vakantie gehad en om eerlijk te zijn de laatste weken voor de vakantie ook te weinig aandacht geschonken aan Twente Counseling. Als werkende moeder, liefhebbende echtgenoot ben je altijd druk met iets en ik kan ook slecht stilzitten. Normaal zorg ik ervoor dat na een vakantie mijn agenda goed gevuld is maar door omstandigheden is dat er niet van gekomen. Het voordeel van ‘voor een baas werken’ is dat je na 3 weken vakantie gewoon weer naar je werk gaat. Je collega’s wachten op je en vragen hoe je vakantie is geweest en dan stap je gewoon weer in je routine. Nog even terugdenkend aan dat heerlijke niks doen, de wijntjes in de zon en de vele boeken die je gelezen hebt maar door werk wat tijdens je vakantie is blijven liggen en hop voordat je het weet, is het weer ‘go with the flow’.

Nu zit ik hier mijn eerste maandag-werkdag in de tuin. Benen op een stoel, laptop op schoot, water, koffie (en wellicht een glaasje rosé later op de dag) binnen handbereik om te bedenken hoe ik de motor weer aan de praat krijg. Ik heb duidelijk last van een opstartprobleem en gebrek aan inspiratie!

Is inspiratie dan zo belangrijk om weer aan de slag te gaan. Ja, natuurlijk is dat belangrijk. Als je onvoldoende geïnspireerd bent dan kost werken je meer energie dan het oplevert. Het percentage Nederlanders dat negatief denkt over zijn werk is groot (rond de 50%!) en maar 25% van de werkende mensen geeft aan voor 100% gemotiveerd te zijn.

Wie is er verantwoordelijk
Op de eerste plaats zijn we natuurlijk zelf verantwoordelijk om gemotiveerd en geïnspireerd te zijn of ervoor te zorgen dat we dit worden. Als counselor voer ik regelmatig gesprekken met leidinggevenden en medewerkers die een nieuwe stip op de horizon moeten zetten en eigenlijk onvoldoende weten waar die dan moet komen te staan. Ze hebben jarenlang bij een en dezelfde baas gewerkt en hebben zich te weinig afgevraagd wat ze aan het doen zijn en of ze nog voldoende gemotiveerd zijn. De stap daarna is ook een lastige want hoe dan verder als de motivatie en de inspiratie ver te zoeken zijn. Durf je uit je comfortzone te stappen, wat ga je anders doen en wat of wie heb je nodig; kan dit bij je huidige werkgever of moet je op zoek naar een nieuwe uitdaging en wat is deze dan.

Een ding staat vast. Geïnspireerd zijn, is belangrijk voor ons als mens om ons te kunnen blijven ontwikkelen en om ons gewaardeerd te voelen. Ook voor een werkgever is het belangrijk om hier aandacht aan te schenken. Inspiratie zorg ervoor dat medewerkers flexibeler zijn en beter in staat zijn goede werkrelaties aan te gaan met collega’s. Toch schenken leidinggevenden nog vaak weinig aandacht aan het motiveren en inspireren van hun medewerkers. Dit soort gesprekken vinden ze vaak lastig en stokken al vaak bij de eerste vraag want het blijkt toch lastig om de juiste vragen te stellen. Vragen die er niet alleen voor zorgen dat je als leidinggevende er achter komt wat je werknemers, behalve een leuk salaris beweegt om elke dag bij jou te komen werken, maar ook werknemers aan het denken zet. De arbeidsmarkt verandert en als leidinggevende wordt er steeds meer van je verwacht dat je inspireert en coacht en je niet alleen richt op het behalen van resultaten (uit onderzoek blijkt dat slechts 15% van de leidinggevenden getypeerd wordt als inspirerend en 14% als coachend).

Een niet inspirerende werkomgeving laat de lol om te werken verdwijnen, de behoefte om een stapje extra te doen en de creativiteit van medewerkers daalt tot onder het vriespunt. Redenen genoeg om als werkgever/leidinggevende hier meer aandacht aan te schenken want het levert veel meer op dan een leuk gesprek. Het is vaak eenvoudiger dan je denkt om weer inspiratie te krijgen. Ik weet weer waarvoor ik het doe en ga het vieren met een glaasje rosé, want nu de inspiratie er weer is, moet ik wel gemotiveerd blijven en zo’n eerste werkdag moet je niet overdrijven.

Meer weten over een training of workshop over coachend leidinggeven of wilt u weten wat de inzet van een counselor voor uw bedrijf kan beteken. Neem contact met mij op:
Annemieke Kirch
tel. 06-54766729

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E-book Routeplanner leidinggevenden

Leidinggevende Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!

E-book HR het fundament van elke organisatie

HR Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!