De grootste uitdaging in je leven, ben jezelf

Investeren in jezelf is meer dan een cadeautje. Toch waren er altijd voldoende redenen waarom ik HET niet deed; er moest iets geregeld worden voor kinderen en hond, de kinderen hadden een proefwerk, de was zou blijven liggen. Ik was dus onmisbaar; zonder mij zou het chaos worden, de boel zou verslonzen, de kinderen zouden honger leiden, de tuin zou volgroeien met onkruid en de hond zou heimwee hebben.

Anderhalf jaar geleden durfde ik dit aan, ik boekte een ticket naar Aruba. Voor het eerst in mijn leven ging ik alleen op reis. Even alleen ‘me, myself and I’, tijd voor mezelf, mijmerend in de warme zon, yoga in de buitenlucht en vooral niets moest!

 

Wat leverde het me veel op!

Het leverde me veel meer op dan een paar bruine benen.  Naast dat ik genoot, energie op deed,  gaf het me iets waardevols. Het leverde veel nieuwe inzichten op. Inzichten die duizend keer belangrijker zijn dan een weekendje weg of een paar nieuwe schoenen.

Een jaar later ging opnieuw naar Aruba.  Dit keer om te werken maar ook voor die ruimte voor mezelf. Ik heb dit nodig; de ervaringen en inzichten die ik op doe zijn zo waardevol.
Deze ervaringen wil ik delen met andere vrouwen, niet alleen via deze blog  maar door jullie zelf deze ervaring te laten beleven.
Dat is de reden dat ik samen met 2 andere vrouwen nu de reis naar Aruba organiseer. Marian Freriks gaat mee als mindful/hardloopcoach en Marcelle Meijs kent Aruba op haar duimpje en geeft hier al jarenlang yogales.

We vinden het vaak lastig om te bedenken waarom we iets (niet) doen. Waar staat jouw stip op de horizon

Waar staat jouw stip op de horizon?

 

Investeren in jezelf is meer dan een cadeautje

Je moet het zelf regelen
Ook ik vind het erg lastig om voor mezelf te kiezen, om egoïstisch te zijn (want zo voelt het) en als ik eerlijk ben, doe ik dit helemaal zelf. De grootste uitdaging in mijn leven, ben ik zelf.
Mijn man roept terecht ‘als je iets wilt, moet je het zelf regelen, dan kan ik er rekening mee houden’.

 

Onze auto brengen we regelmatig voor onderhoud naar de garage maar hoe zit het met het onderhouden van je eigen gedachten.

 

Vraag jezelf het volgende eens af:

  • Hoeveel tijd besteed je aan je werk en hoeveel aan jezelf
  • Hoeveel geld geef je uit aan spullen en hoeveel aan kennis, coaching of training
  • Hoeveel denk jij over anderen en hoeveel over je eigen karakter en wat jij wilt
  • Hoeveel tijd besteed je aan bijvoorbeeld het kijken van televisie en hoeveel aan het lezen van een boek of het plannen van je eigen leven

Het beantwoorden van deze vragen, geeft je al veel meer inzichten. Wil je niet blijven rondrennen in dat rad, even een grote streep zetten in die boordevolle agenda en vooral weer eens terugkeren naar wat een investering waard is: jijzelf?  Dan is dit het moment.

 

Reizen creëert ruimte in je hoofd

Alleen reizen levert inzichten op maar maakt ook creatief. Je wordt niet geleefd door de waan van de dag, geen race tegen de klok en geen 10 ballen hoog houden.  Je kunt gewoon spontaan doen waar je zin in hebt. Alleen sta je meer open voor verrassende gesprekken. Hoe prettig je leven ook is, als je alleen reist, kom je er achter dat je meer bent dan een onderdeel van. Loskomen van thuis schept ruimte in je hoofd om na te denken over ‘je eigen stip op de horizon’.

Nu hoef je niet direct in je eentje met een rugzak op reis om inzicht te krijgen en je  doelen helder te krijgen.
Dat is de reden dat we een reis voor een kleine groep vrouwen organiseren op een privé locatie op Aruba.
Een reis waar ruimte is voor bijzondere workshops, yoga, excursies maar ook voor voldoende momenten alleen. Durf te investeren in jezelf en ga je  met ons mee naar Aruba!

Genieten van stiltewandelingen,  yoga op een van de vele mooie stranden van Aruba, meedoen met uitstapjes en workshops als je daar zin in hebt.
Maar ook een boek lezen, je hoofd leegmaken, vervelen je met je voeten in het witte zand en relaxen. Wil je meer informatie of een optie nemen?

Niets moet alles mag – Jij bepaalt hoe jouw week verloopt – RELAX
“one happy island Aruba”

Durf jij te investeren in jezelf?

E-book Routeplanner leidinggevenden

Leidinggevende Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!

E-book HR het fundament van elke organisatie

HR Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!