Mijn allerlaatste Corona nieuws

Demonstreren mag in Nederland. Op Bevrijdingsdag, vast geen toeval, gingen demonstranten de straat om de lockdown te stoppen. In Amerika en Brazilië lopen ze nog een paar rondes achter. Demonstranten daar verkondigen vol enthousiasme dat ze elke dag keurig een vitamine C tabletje nemen en hun 2 ons groente eten. De goedgelovigen die denken dat dit virusje hen niet zal raken. En dat terwijl de sterftecijfers daar alleen nog maar stijgen.

Corona moe

Natuurlijk zijn we Corona-moe en de cijfers van het RIVM, zeker nu het de goede kant op gaat, zijn we zat. We willen weer op vakantie en de terrassen moeten open! Het oude onoverwinnelijke gevoel komt weer terug.
Ook worden cijfers rondgestrooid van eerdere pandemieën en wordt de vergelijking gemaakt van het aantal griepdoden een aantal jaren geleden. Moeten we dan omdat het tóen ook erg was, niet meer kijken naar nú. Wie weet er zeker dat als we niks doen, het nu niet net zo erg of erger was? Ik durf het niet hardop te beweren.

Virusje

Toen het ‘virusje’ in China begon en ergens op die berg in Oostenrijk Europa bereikte, hadden we nog het idee dat het wellicht bij een Oostenrijkse grenspost zou blijven hangen. Maar niets bleek minder waar.
De afgelopen 2 maanden waren bijzonder, we werden teruggeworpen op ons zelf. De meest gewone dingen, werden weer bijzonder en we bleken niet onoverwinnelijk. Maar kunnen we nu alsjeblieft proberen niet met z’n allen de wijsheid in pacht te hebben. Natuurlijk moeten we straks kritisch kijken naar wat beter had gekund. Wat we bij de volgende pandemie anders kunnen doen.

Roeptoeteren

Maar nu gaan roeptoeteren, lijkt me ongepast. Misschien een optie voor iedereen die tegen alle maatregelen is, kijk eens in de ziekenhuizen. Vraag eens een verpleegkundige, arts of iemand uit je omgeving die ziek was. Neem dan ook het besluit als je tegen deze voorzorgsmaatregelen bent, je niet opgenomen wil worden. Mocht er een tweede ronde komen, dat scheelt dan straks weer. Hoeven we niet te klappen voor die overwerkte zorgmedewerkers.
En natuurlijk dat vitamine C tabletje nemen kan geen kwaad.
Ook hier geldt dat we wijzer van de markt komen dan toen we er naar toe gingen.

Annemieke Kirch
Annemieke@Twente-Counseling.nl

NB deze blog verscheen eerder als column in de krant

E-book Routeplanner leidinggevenden

Leidinggevende Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!

E-book HR het fundament van elke organisatie

HR Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!