Mrs. Boss
Gelijk(waardig)heid!

We willen gelijkheid, maar is dit wel terecht, moeten we het niet hebben over gelijkwaardigheid en juist koesteren dat we anders zijn. Gelijk betekent ook de vuilnisbak buiten zetten en een band plakken (dat doet mijn man en niet omdat ik het niet kan, maar ik wel zo makkelijk vind). Daarnaast kan hij knopen aanzetten als de beste.
Gelijk zullen we nooit worden want alleen al door die hormonen die door ons lijf gieren zijn onze hersenen anders ontwikkeld (die klotsende oksels, stemmingswisselingen, eetbuien komen dus ergens vandaan).
Wisten jullie dat de hersenen van mannen en vrouwen echt verschillend zijn? De verbinding tussen de twee hersenhelften en (niet geheel vreemd)  de centra voor taal en spreken zijn totaal verschillend. Bij mannen zijn de delen in het brein die betrokken zijn bij taal en de emoties bepalen niet met elkaar verbonden.
Dit verklaart ook het Venus/Mars verhaal: mannen kunnen echt maar een ding tegelijk en vragen zelden om hulp, vrouwen verwerken emoties in hetzelfde gebied als taal en kunnen hierdoor beter over hun gevoelens praten. Vrouwen praten ook niet om een oplossing maar ze praten om een band met elkaar te krijgen en om erkenning en begrip. Vraag  dus aan een man nooit wat hij voelt maar vraag wat hij denkt! De blikveld van een vrouw is breed georiënteerd dus ja wij zien echt ‘alles”.

De rechter (vrouwelijke)  helft hangt samen met gevoel, denken in beelden , gevoel voor schoonheid en contact met lichaam en het onderbewuste. De linker (mannelijke) helft heeft, bij de man sterker dan bij de vrouw, vooral te maken met denken, taal en communicatie. Zakelijk gezien maken we ook meer gebruik van onze linkerhersenhelft, terwijl de mooiste oplossingen juist komen uit de rechterhelft (out of the box denken).
Zakelijk gezien zie je dan ook dat vrouwen een heel ander soort leidinggevende is dan een man.

Twee jaar geleden is er een onderzoek gedaan waarbij zowel collega’s als ondergeschikten werd gevraagd om de leidinggevenden in hun organisatie te beoordelen aan de hand van 16 competenties. De resultaten lieten er geen misverstand over bestaan: vrouwen presteren op vijftien punten beter dan mannen. Vrouwelijke nemen meer initiatief; ze werken harder aan hun eigen ontwikkeling; ze zijn beter in het motiveren en inspireren van collega’s; ze blinken uit in het analyseren en oplossen van problemen. Zowel mannelijke en vrouwelijke deelnemers waren het erover eens dat vrouwen beter zijn in het bouwen van een goed team, in het geven van feedback aan collega’s en in het maken van een plan. Daarnaast vonden de deelnemers dat vrouwen vasthoudender, emotioneel intelligenter en meer naar buiten gericht zijn. Juist door deze eigenschappen blijken vrouwen hun medewerkers meer ruimte te geven om zich te kunnen ontplooien en krijgen ze met minder weerstand te maken. Maar wisten we dit niet al?

Vreemd genoeg blijkt uit een ander onderzoek  dat, als wij vrouwen ons eigen salaris mogen bepalen zonder externe druk en zonder man in de omgeving, we ons zelf een lagere beloning toekennen dan een man in dezelfde functie.  Blijkbaar houden we met elkaar ongelijkwaardigheid in stand.

http://netwerkzakenvrouwen.nl/mrs-boss/

E-book Routeplanner leidinggevenden

Leidinggevende Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!

E-book HR het fundament van elke organisatie

HR Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!