Hoofd- en bijzaken worden automatisch gescheiden

Ook een coach zoekt soms de balans
Ik voel stress, veel stress. Na zes jaar als eigen baas zou ik hier deels aan gewend moeten zijn. Het einde van het jaar voel ik altijd de eindejaars-blues. Dit jaar voelt het extra zwaar.
Ik probeer dit te ondervangen door twee keer per jaar een functioneringsgesprek te voeren met mezelf. Om te voorkomen dat ik het hele jaar onrust voel en me afvraag of ik niet beter kan of anders wil.
Dit jaar voel ik de druk extra en waarom?
Aan de ene kant omdat ik zakelijk mijn best jaar ooit afsluit. De toon is gezet, mijn lat ligt hoog. Maar vooral privé zit het op dit moment niet mee.

Herkenbaar?
Soms bekruipt me ook het gevoel ‘moet ik niet eens een normale baan’ zoeken? Ook dit hoort bij mijn ‘eindejaars-blues’. Ik word onrustig van een lege agenda in het nieuwe jaar maar mijn prioriteiten liggen op dit moment elders en dat is zoals het is.

Werk-privé balans
Mooie opdrachten; coachtrajecten gericht op regie op eigen loopbaan en intensieve begeleiding van mensen met een burn-out. Geweldige samenwerkingen met De Wilgenweard en andere collega’s.
Samenwerken, met klanten en collega’s, is uiteindelijk waar ik het meest blij van wordt. Als klap op de vuurpijl ook geïnvesteerd in mijn eigen ontwikkeling.De opleiding als externe vertrouwenspersoon past me als een jas. O ja ook mijn website  is herschreven.

Dat wat er werkelijk toe doet
Op dit moment overheersen vooral heftige momenten,  vooral op privé gebied. Mijn lieve schoonzus die ernstig ziek is. Dankbaar dat ik veel tijd met haar, mijn broer en hun gezin kan doorbrengen. En een dochter die (weer) ziek is. Prioriteiten stellen is nu niet heel moeilijk. Hoofd en bijzaken worden automatisch gescheiden. Wat is het dan fijn om eigen baas te zijn en je agenda te kunnen legen.

Ik ben mijn gedachten (niet)
Dit zijn ook momenten dat het me slecht lukt om stress de baas te zijn. Stressmomenten waar je anders je neus voor ophaalt, voelen groots en ik voel me kwetsbaar. Mijn doorzettingsvermogen wordt aangesproken, ik sta op scherp. Lange wandelingen met de hond, powernaps maar niets werkt. Ik moet er extra alert op zijn dat ik mezelf ook niet regelmatig een tik om de oren geef met alles wat er ‘fout’ gaat. Soms vergeet ik achterom te kijken naar wat wel lukt. De theorie snap ik best maar de praktijk is weerbarstiger. Gevoeliger voor wat anderen zeggen en schrijven en minder goed in staat om afstand te nemen.

Niemand heeft een coach nodig, iedereen kan er een gebruiken (ook ik)
Ooit schreef ik een blog ‘gelukkig zijn kan je oefenen’. Dit staat nog steeds als een huis maar soms is het F** hard werken. Afstand creëren tussen wat je denkt en wie je bent, valt dan niet mee. Voor mij was dit ook zo’n moment dat ik besloot met iemand te gaan praten. Pff verhelderend, confronterend en soms een vinger op de zere plek.
Natuurlijk lost het niks op maar het helpt om afstand te creëren tussen je gedachte en wie je bent. Het helpt om met andere ogen naar jezelf te kijken en vooral iets minder streng voor jezelf te zijn of verdriet wat beter te kunnen dragen.

De beste wensen!
Ik wens iedereen een heel mooi 2019, met aandacht voor wat werkelijk belangrijk is en ik wil iedereen bedanken voor de mooie samenwerking en wat er nog komen gaat.
Annemieke Kirch
Twente Counseling
tel. 06-54766729

E-book Routeplanner leidinggevenden

Leidinggevende Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!

E-book HR het fundament van elke organisatie

HR Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!