Op je best moet je stoppen!

Zo’n 6 jaar geleden begon ik voor mezelf en nog steeds zeg ik ‘de mooiste baan ooit’.
Ik begon als counselor, daarna ging ik trainingen geven en deed ik allerlei opleidingen. Diegene die me kennen, weten dat ik me vrij snel verveel. Dus om niet continue mezelf te plagen met wat nu, plan ik 2x per jaar een functioneringsgesprek in met mezelf. Twee maal per jaar de tijd nemen om te bedenken wat goed ging maar ook wat beter kon en nog veel belangrijker waar ik naar toe wil. (Helaas geen bonus of eindejaarsuitkering).

BIG BANG

De laatste twee jaar veel stappen gezet waar ik echt blij van word. Maar nu is het tijd voor weer een grote BIG BANG!
Ik ga aan de slag met een business coach. Vorige week was ik bij een driedaagse om te proeven. Ik had er letterlijk slapeloze nachten van. Maar komend jaar ga ik volop aan de bak met al mijn onzekerheden maar vooral ook met mijn dromen.

Niet lullen maar poetsen

Een businesscoach die mijn taal spreekt ‘niet lullen maar poetsen’, zonder al teveel geleuter over wat was maar meer van waar wil je naar toe en wat wil je ervoor doen. BAM, ik ga het doen. Ik ga stoppen met wat ik deed of eigenlijk ik ga het anders aanpakken. Én of ik het spannend vind, want eerlijk is eerlijk; dit jaar heb ik voor het eerst een omzet waar ik van zou kunnen leven. Én of dat lekker voelt!
Maar ik ga het doen en ik kreeg er al meteen in ons eerste gesprek een paar om mijn oren. De naam moet anders en je bent te vaag in wat je wilt. Dat begon dus lekker. Praktisch betekent dit dat Twente Counseling uiteindelijk ophoudt te bestaan en er een nieuw kind geboren gaat worden. Hoe, wat en wanneer? Ik geef het een jaar. Het komende jaar ga ik gemangeld en uitgedaagd worden, ga ik keuzes maken waarvan ik het zeker in mijn broek ga doen maar oh wat heb ik er zin in. Iets waar ik twee jaar over aan het broeden ben, gaat gebeuren. Nee ik ga het niet proberen,  ik ga het doen.
Op je best moet je stoppen maar vooral ook weer doorgaan. Natuurlijk blijf ik daarnaast met veel plezier doen wat ik de afgelopen jaren deed want er moet wel brood op de plank. Maar uiteindelijk wordt het mooier, groter en nog beter. En daar wordt iedereen weer blij van!
Ik moet dus aan de bak. Wordt vervolgd!

Annemieke Kirch
Twente Counseling

E-book Routeplanner leidinggevenden

Leidinggevende Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!

E-book HR het fundament van elke organisatie

HR Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!