Respect

Deze week wordt er extra aandacht geschonken aan respect. Maar wat is dat dan, wat verwachten we van elkaar en wat mogen anderen van ons verwachten. Want eerlijk is eerlijk. Iedereen wil graag gerespecteerd worden. Als mens, als werknemer, als vriend of vriendin of als partner.

Nieuwsgierig

We respecteren iemand vaak om dat wat hij/zij heeft bereikt in het leven. Het gaat dan over kwaliteiten, prestaties en vaardigheden maar het woord krijgt een mooiere betekenis als we het in verband brengen met rekening houden met elkaar. Elkaars opvattingen respecteren ondanks dat je het er niet mee eens bent. Nieuwsgierigheid naar wat de ander denkt en doet zonder er direct iets van te vinden.

Respect moet je verdienen

Als vertrouwenspersoon zie ik dat dit niet eenvoudig is. Er is een grote tweedeling in de maatschappij. Er is geen normaal gesprek meer mogelijk over wel of niet vaccineren, over #MeTOO, over sinterklaas. We vechten elkaar de tent uit om gelijk te krijgen of nog beter; gelijk te hebben.
We eisen respect van collega’s, de kinderen en als we dit niet krijgen, maken we vaak gebruik van onze machtspositie. Ik ben je baas, je docent, je vader/moeder dus je hebt maar te luisteren.
Maar we moeten niet vergeten respect geven, is respect krijgen.  Respect moet je dus verdienen!

Ook als vertrouwenspersoon

Ook als vertrouwenspersoon moet ik het respect verdienen van de mensen waarmee ik samenwerk. Ik investeer dus in mijn zichtbaarheid. Medewerkers moeten het vertrouwen hebben dat hun verhaal veilig is bij mij. HR, OR en directie moeten het vertrouwen hebben dat ik niet tegenover hen sta maar naast hen.

Wat levert het op

Respect ervaren op de werkvloer zorgt voor een beter gevoel van welzijn. Medewerkers die zich gerespecteerd voelen, zijn mentaal en fysiek gezonder. Maar dan moeten we eerst van elkaar weten wat we nodig hebben om ons gerespecteerd te voelen. Dit gesprek kan pas gevoerd worden als je aandacht besteed aan een veilige werkomgeving. Als je niet bang bent om te horen wat iemand voelt en denkt.

Annemieke Kirch

E-book Routeplanner leidinggevenden

Leidinggevende Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!

E-book HR het fundament van elke organisatie

HR Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!