Stippen op je horizon
Tijd voor mijn tweejaarlijkse terugblik, waarom doe ik dit? Het houdt me scherp, laat me nadenken over wat ik anders/beter wil en welke ideeën ik wil uitvoeren; of ik dus op de goede weg ben. Tijdens mijn trainingen merk ik vaak dat we (en dus ook jullie collega’s/medewerkers) niet echt meer weten wat ons drijft, waarom we doen wat we (niet) doen. Terwijl dit zo belangrijk is want juist die intrinsieke motivatie maakt dat we dat stapje harder willen lopen, beter presteren, minder ziek zijn.

Twente Counseling goes CaribbeanWaar staat jullie stip op de horizon? 
Ik ben benieuwd of jullie regelmatig nadenken over ‘stippen op je horizon’, of je ook altijd bezig bent met mooie plannen maken. Vaak gunnen we ons de tijd niet om na te denken over wat ons motiveert, waarom we  iets doen (of juist niet) en welke richting we op willen terwijl het vaak zoveel oplevert. Misschien leuk om mijn blog hierover te lezen: “Wat motiveert jou?”

Eigen baas
Als zzp’er heb ik de leukste baan van de wereld maar ik zal niet ontkennen het is niet een gemakkelijke weg die ik vorig jaar januari besloot in te slaan. Begonnen met Twente Counseling met vriendin/collega. De vriendschap bleef, de samenwerking niet! Daarna nog een tijdje mijn parttime baan naast Twente Counseling vastgehouden maar dat waar mijn hart lag, leek hierdoor meer een uit de hand gegroeide hobby dus vorig jaar januari de ‘stoute schoenen’ aangetrokken en volle kracht vooruit, schouders onder het ondernemerschap. Voor een ietwat ongedurig type als ik gaat het alleen nooit snel genoeg. Terwijl iedereen roept ‘je komt net kijken’, wil ik nu! Nu mooie dingen doen, nu samenwerken, nu mooie trainingen maken en nu mensen vooruit helpen.

Alleen de realiteit is soms weerbarstig. Uiteindelijk is het slikken en doorgaan als je hoort dat je het niet bent geworden, een samenwerking (want dat is toch wat ik het liefste doe) die niet werd wat ik er van hoopte. Er waren ook hele mooie dingen, eind vorig jaar werd ik gevraagd voor een bijdrage van de “Reis van de Heldin” (altijd leuk als je andere inspireert), waar ik mocht vertellen over mijn dromen en mijn passie (“De reis van de Heldin” ). En waarom zou je klein denken als je groots kan denken.

Mijn droom was mogen werken op Aruba en in april was het zo ver. Ik stapte met een koffer vol attributen, trainingsmateriaal en een bikini op het vliegveld richting  Aruba. Wat een geweldig eiland, wat een prachtige mensen en wat was het ongelofelijk om daar trainingen te mogen verzorgen. Prachtige feedback, mooie cijfers kreeg ik maar nog veel leuker er wordt ook nagedacht over een mogelijk vervolg. Een vervolg van in-company trainingen maar ook mocht ik brainstormen met leuke mensen over een ‘joyfull retreat’ dus mindfull en relaxed maar met een flinke snuf genieten, lekker eten, een Arubaans biertje in de zee, een pufje yoga, wellicht een training en heel veel genieten van wat Aruba te bieden heeft. Een eiland doet altijd iets met je maar gecombineerd met een eeuwig blauwe warme zee, warme wind en de relaxte sfeer van Aruba maakt dat je vanzelf nieuwe inzichten krijgt en op een andere manier naar dingen kijkt.
Ook bestaat de mogelijkheid dat ik een aanvullend (coachings) programma mag maken voor een groep dames die voor zaken naar Aruba komen en nog veel meer.

Ondertussen heb ik wel geleerd dat zonder handtekening er nog niets zeker is maar het zou toch eens…. (een vrouw mag toch dromen).

Mijn stippen op de horizon voor het komende halfjaar:

  • Terugkeren naar Aruba
  • Twente Counseling nog beter op de kaart zetten
  • Mijn samenwerking met diverse collega’s verder uit te diepen om vitaliteitsprogramma’s te ontwerpen
  • Natuurlijk ook mijn individuele begeleiding voort te zetten
  • en er spelen nog een aantal zaken maar daar over later meer.

Ik wens jullie een zonnige zomer,

 

Annemieke Kirch
Twente Counseling
06-54766729
PS Mocht Aruba niet jullie stip op de horizon zijn;  een goede counselor kan ook helpen om ideeën vorm te geven. Mocht je nadenken over een leuke training, vitaliteitsprogramma of individuele begeleiding, ook dan hoop ik dat jullie aan mij denken.

Twente Counseling de no nonsens organisatie die niet voor u maar met u en uw medewerkers samenwerkt

Twente Counseling de no nonsens organisatie die niet voor u maar met u en uw medewerkers samenwerkt

 

E-book Routeplanner leidinggevenden

Leidinggevende Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!

E-book HR het fundament van elke organisatie

HR Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!