Tijd voor actie!
Heb jij ook tijd gehad om in de vakantie na te denken, uit te rusten. Heerlijk even niets moeten en de hele dag die je mag indelen zoals jij dat wilt. Voor de een is vakantie ver weg in een resort waar alles voor je geregeld wordt, de ander kiest ervoor om de tent te pakken en zijn neus achterna te gaan en weer een ander vindt de achtertuin al vakantie. Het maakt ook niet uit hoe je je vakantie viert maar vakantie moet vooral ontspannen zijn. Daarnaast is vakantie ook een moment om na te denken over hoe je de tweede helft van het jaar anders zou willen inrichten. Een vakantie is het ultieme moment om te bedenken hoe je het roer wilt omgooien. Niet alleen wordt er na een vakantieperiode vaker besloten om van baan te veranderen, ook werkgevers zijn na een vakantie actiever.

Dus ga je door zoals altijd of wil je meer, moet het anders! Tijd voor actie!

Wat helpt, is voordat je weer aan het werk gaat op te schrijven wat dat “anders” zou kunnen zijn. Zie je op tegen de berg werk die er op je ligt te wachten, ben je de dagen aan aftellen van je vakantie, heb je geen zin om die ene collega weer te zien, zijn er onzekerheden wat betreft je baan. Maak eens een lijstje met hierop alle zaken die je bezighouden op een negatieve manier.

Alleen al door het op te schrijven, krijg je inzicht in je eigen pijnpunten. Wil je nu eindelijk eens gezonder gaan eten, minder hard werken, meer tijd met je kinderen doorbrengen, een opleiding gaan doen of misschien denk je wel over een andere baan. Juist doordat je uitgerust bent na een vakantie schieten je de nieuwe ideeën vanzelf te binnen.
Tip probeer met het maken van zo’n lijstje ook eens buiten de kaders te denken, juist omdat je durft te fantaseren en te dromen, geef je jezelf de ruimte.
Als je je lijstje af hebt, ga je bedenken welke van deze punten voor jou het zwaarst wegen, wat veroorzaakt bij jou de meeste stress en wat heeft de hoogste prioriteit om mee aan de slag te gaan. Dus maak een stappenplan en koppel hier doelen aan; dus als je een opleiding wilt gaan doen, welke is dit dan en hoeveel tijd wil je hieraan besteden. Bedenken dat je medicijnen wilt gaan studeren is leuk behalve als je er maar 2 uur per dag voor vrij kunt maken, met andere woorden wees reëel.

Een counselor kan je helpen om je carrière of je persoonlijke leven weer die boost te geven die je zo graag wilt. Heb jij dus tijd voor actie; neem dan contact met mij op.

Annemieke Kirch; 0654766729

Facebookpagina Twente Counseling

 

E-book Routeplanner leidinggevenden

Leidinggevende Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!

E-book HR het fundament van elke organisatie

HR Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!