To-do-lijstjes

De zomer is over Nederland getrokken. De straten zijn leeg, iedereen is op weg naar Zuid Frankrijk of Italië. De laatsten die nog niet vertrokken zijn, in de file staan of op een ligbed liggen, staan hun auto in te pakken. Het zweet staat op hun neus en het vakantiegevoel lijkt bij hen nog ver weg.

Ik ken het gevoel goed. Drie kinderen, een baan, een hond en een caravan zijn voldoende ingrediënten om redelijk gestrest aan de vakantie te beginnen. Ik ben zo iemand die vroeg begint met de voorbereidingen. Weken voor vertrek liggen er stapeltjes met kleren, ik struikel over mijn eigen to-do lijstjes, de wasmand en ijskast moet leeg en schoon het huis moet opgeruimd (ook weer niet te opgeruimd en een nonchalant achtergelaten krant moet de indruk wekken dat we echt niet weg zijn). Als we uiteindelijk in de auto zitten, vraagt mijn man nog even fijntjes of we wel alles hebben, wat ook niet echt helpt om in de vakantiestemming te komen.

Vroeger was echt niet alles beter behalve dat ik vroeger mijn rugzak zo gepakt had en zes kilo was alles waar ik 4 weken mee rondliep. Tegenwoordig vind ik het een stuk lastiger om te beslissen wat niet alleen praktisch is maar ook nog leuk staat en lekker zit. Iets meer aandacht voor hoe je eruit ziet als je geen 20 meer bent, is niet overbodig. Het resultaat: een te grote koffer of een caravan die uit zijn voegen barst en gevuld is met van alles en nog wat en waarvan ik eigenlijk al weet dat de helft ongebruikt mee terugkomt.

Hoe anders is het dit jaar. Geen caravan op de oprijlaan, geen stapeltjes kleding verspreid door het huis, geen overvolle campings; geen stress maar ook geen voorpret.

Onze kinderen vliegen de komende weken uit en verspreiden zich over drie werelddelen. Wij proberen de komende weken nog een beetje van hen te genieten. Begin september nog drie dagen met zijn vijven naar het strand, nog een verjaardag groots vieren, met elkaar eten en een afscheid in drievoud plannen.

Een to-do-lijstje maken is natuurlijk niet voldoende.  Je moet ook echt aan de slag!

Een to-do-lijstje maken is natuurlijk niet voldoende. Je moet ook echt aan de slag!

Trainingen
Mijn zakelijke to-do lijstjes voor deze zomer zijn trouwens lang. Mijn website weer eens aandacht schenken, een blog schrijven (deze kan ik nu dus afvinken), in september en oktober staan er geweldige trainingen gepland waar ik voorbereidingen voor moet treffen en deze week hoop ik meer te horen over Aruba (ik kan niet wachten).
Het lastige is dat er op dit moment niet zoveel uit mijn handen komt. Ik heb last van de zomer die wel  herfst lijkt, zomerjurkjes die stof happen in mijn kast; er komt dus weinig uit mijn handen.

Handig of niet zo’n lijstje
Ik ga mezelf streng toespreken en nu maar hopen dat ik ook wil luisteren! Of zal ik eerst maar een kop koffie zetten?
In een volgende blog krijgen jullie tips over hoe je een to-do lijstje maakt en vooral ook wat niet werkt (want ook daar weet ik alles van).

Zomerse groet,
Annemieke Kirch
tel. 0654766729
Twente Counseling

PS Ik  maak mijn hele leven al lijstjes. Het geeft mij rust in mijn hoofd en schept ruimte voor de onverwachtse dingen. Ben jij ook van de lijstjes of juist niet? Laat het me weten.

 

 

 

E-book Routeplanner leidinggevenden

Leidinggevende Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!

E-book HR het fundament van elke organisatie

HR Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!