Herken je dit?

 • De werkdruk is hoog en je maakt lange dagen.
 • Je weet wat je wilt maar je stuit op weerstand.
 • Je hebt verschillende generaties in je team en iedereen wil wat anders.
 • Het team wil eigen verantwoordelijkheid, maar als het lastig wordt, komen ze toch weer bij jou.
 • Jij voelt je verantwoordelijk voor de resultaten dus kan je het vaak beter zelf doen. Gaat ook sneller.

Toch?

’Je eigen routeplanner’

Alles begint bij jezelf, dus ook leidinggeven.
Leidinggeven betekent ook jezelf goed kennen. Je weet vast wel waar je voor staat en wat voor een soort leidinggevende je wilt zijn. Maar wat als je nog beter kan vertrouwen op je kennis en kunde.  Wat als je werkt vanuit dat waar je goed in bent, wat al werkt én aanscherpt wat beter kan. Dit wordt het uitgangspunt van jouw routeplanner.

’De beste leidinggevenden zijn lui’

Een top dag! Deze dag stond in het teken van teamontwikkeling en samenwerking. Tijdens de uitvoering van de activiteiten legt Annemieke het spel af en toe stil om de groep en of het individu te wijzen op de dingen die zij ziet gebeuren. Daarmee worden de mensen gedwongen na te denken over houding en gedrag en hoe het ook anders zou kunnen om tot een teamoplossing te komen. Alles gericht op verbetering samenwerking. Het was een bijzondere belevenis.

Jeffrey van der Woude

Coordinator DIV , Gemeente Almelo

Dat is nogal een binnenkomer!
Je bent vast leidinggevende geworden omdat je ontzettend goed was in je werk. Ineens heb je te maken met individuele wensen en kwaliteiten in je team. Verschillende generaties die moeten samenwerken. En is het jouw taak om daar een hecht team van te maken dat samenwerkt. Er ligt dus veel op je bordje.

Lui zijn betekent in dit geval loslaten, delegeren en vertrouwen op de expertise van de medewerkers. Maar wat is het soms lastig om niet zelf je handen uit je mouwen te steken. Maar op je handen te blijven zitten als je het liefst wil oplossen.

Lui zijn vraagt dus om lef!

Doen, ervaren, leren en groeien!

Zes intensieve maanden!
Een snufje theorie maar vooral heel praktisch want daar houd ik van. Handen uit de mouwen, gewoontes afleren, patronen doorbreken en nieuwe dingen leren. Gewoon omdat leidinggeven leuk is en iedereen het kan (maar dat moet je niet verder vertellen). En natuurlijk leren van elkaar.

’Wat gaan we doen’

Zes maanden intensief werken aan je eigen kwaliteiten en leren van elkaar.

 • Elke maand, een andere module. Met aandacht voor alles wat voor jou belangrijk is om te groeien. Hoe ga je om met de generatieverschillen op de werkvloer. Wat heb je nodig om te vertrouwen op je team en kan je loslaten. Maar ook vieren we je successen, schenken we aandacht aan het voeren van (moeilijke) gesprekken en het behalen van jouw persoonlijke doelen.
 • Elke maand komen we bij elkaar in een mooie omgeving. Theorie is een ding maar uiteindelijk gaat het om de praktijk. Dus dat betekent mouwen opstropen en gaan.
 • Elke maand kan je een 1 op 1 coachtraject aanvragen. Dit biedt je de kans om de vragen te stellen waar je tegenaan loopt.
 • Elke maand krijg je via de mail filmpjes en theorie over de modules die we behandelen.
  Dus 6 maanden intensief samenwerken; een combinatie van theorie en heel veel doen.

Handen uit de mouwen, zweet op het voorhoofd, niet lullen maar poetsen tot het glanst.
En vooral heel veel plezier!

NB liever niet in een groep? Dan is  mijn 1-op-1-traject misschien iets voor jou

’Wat gaan we doen’

’Ik wil graag meer weten’

Dit klinkt goed, maar ik heb nog wat vragen
Ik zou het graag 1-op-1 willen, kan dat?
Kan ik kiezen uit verschillende modules?

Vraag een gratis sessie aan en ik vertel je alles wat je wilt weten.

Vertel me meer…

Meest recente blogs

Zorgplicht in coronatijd

Zorgplicht in coronatijd Natuurlijk heb je als werkgever zorgplicht, maar gesprekken over het belang van goede bureaustoelen, ergonomische bureaus en soms zelfs koffiegeld is niet voldoende. Er wordt té weinig gesproken over wat corona doet met kwetsbare...

Respect

Respect Deze week wordt er extra aandacht geschonken aan respect. Maar wat is dat dan, wat verwachten we van elkaar en wat mogen anderen van ons verwachten. Want eerlijk is eerlijk. Iedereen wil graag gerespecteerd worden. Als mens, als werknemer, als vriend of...

De week tegen het pesten

De week tegen het pesten Pesten is in mijn werk als externe vertrouwenspersoon misschien wel het meest onderbelichte onderdeel van psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Het woord pesten dekt in mijn ogen niet de lading. Je bent een ‘pestkop’ klinkt nog wat onschuldig....

E-book Routeplanner leidinggevenden

Leidinggevende Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!

E-book HR het fundament van elke organisatie

HR Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!