Twente Counseling goes Caribbean

Een half jaar geleden besloot ik een ticket te boeken naar Aruba.  Niet slecht natuurlijk want wie wil dit niet. Witte stranden en een zee die elke kleuren groen en blauw aanneemt en zoals de Arubanen zeggen “It’s always hot and windy”. De aanleiding was een behoefte om mijn eigen stip op de horizon opnieuw te plaatsen en een uitzending van ‘het mooiste meisje van de klas’. Mijn beste vriendinnetje van de middelbare school werd voor dit programma gevraagd en ik mocht aantreden als het beste vriendinnetje van toen. Ruim dertig jaar hadden we elkaar niet gezien, maar de tijd viel weg en onze vriendschap ging gewoon door maar dertig jaar bijpraten doe je niet even dus ik toog naar Aruba.

Ik heb het leukste vak van de wereld
Aangezien ik het leukste vak van de wereld heb, besloot ik, omdat ik er toch was, contact te leggen met diverse bedrijven want ik was toch wel erg benieuwd wat ze daar deden op het gebied van counseling, trainingen en wat er leefde op het HR-vlak. Na twee fantastische weken nam ik me voor het hier niet bij te laten. Uitdagingen ben ik nog nooit uit de weg gegaan, plannen maken, is het leukste wat er is en dromen zijn soms te mooi om niet na te jagen.. Dus mijn nieuwe stip op de horizon was terugkeren naar Aruba om er te mogen werken.

WerkVakantie op Aruba
Eind maart was het zover ‘mijn droom werd werkelijkheid’. Ik toog weer naar Aruba maar nu met een extra koffer met trainingsmateriaal. Mijn WerkVakantie was een feit; Twente Counseling goes Caribbean!

Wat een heerlijk eiland, wat een aardige mensen en wat zouden we veel van elkaar kunnen leren. Mindfulness is hier natuurlijk helemaal hip maar op Aruba is het een tweede natuur. In Nederland is het leven op een eiland al anders dan op het vaste land en op Aruba krijg je er een gratis tropisch tintje bij cadeau.
Alleen reizen was zeker de eerste keer spannend voor een ‘gezelschapsdier’ als ik maar waar je de eerste keer je bedenkt of je een broodje haalt of er toch voor kiest om in je eentje op een terras te gaan zitten met een wijntje, gaat dit een volgende keer steeds gemakkelijker. Naast dat je in je eentje heel gemakkelijk contact legt en de meest geweldige gesprekken voert, doet het staren over die oneindige blauwe zee ook iets met je. De uitvinder van ‘mindfulness’ is vast en zeker geboren op Aruba.

Nieuwe uitdagingen en groots denken
De workshops waren een succes, de feedback was positief, nieuwe contacten werden gelegd en nieuwe plannen zijn gesmeed. “Ik zou ik niet zijn” als ik niet de uitdaging met mezelf opnieuw aanga.
Over 6 maanden keer ik terug voor een aantal in-company trainingen waar de basis en de contacten inmiddels voor zijn gelegd. Daarnaast ben ik in gesprek voor een samenwerking met een innovatieve partij om ook een paar zonnige eilanden verder te kijken (maar hier later meer over). Waarom klein denken als groots ook kan en zoals ik in een eerdere blog al schreef ‘‘dromen zijn soms te mooi om niet na te jagen’ en ik droom nog even verder.

I love my job!

Twente Counseling goes Caribbean wordt vervolgd!

Annemieke Kirch
Twente Counseling
NB dit betekent niet dat ik ook in Nederland nog graag voor u een training verzorg of een van uw medewerkers individueel begeleid om zijn of haar stip op de horizon te plaatsen.

E-book Routeplanner leidinggevenden

Leidinggevende Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!

E-book HR het fundament van elke organisatie

HR Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!