Twente CounselingWat is (bedrijfs)counseling?

Wat is (bedrijfs)counseling?

Waarom is counseling iets voor u en uw bedrijf? Wat levert het u op?
Terechte vragen die een antwoord verdienen.

(Bedrijfs)counseling is een kortdurende vorm van begeleiding, gericht op de toekomst. Counseling richt zich vooral op het voorkomen van verzuim en arbeidsongeschiktheid en het herstellen van de balans.

Wat levert het u op als u TC inzet?
Mentale vitaliteit bepaalt de kwaliteit van uzelf, uw medewerkers, uw manager etc.
Juist deze vitaliteit staat steeds meer onder druk met als gevolg werkstress en arbeidgerelateerde geestelijke gezondheidsproblemen. Wanneer deze klachten niet tijdig onderkend worden, onstaan psychosomatische klachten met (langdurig) uitval als gevolg.

Counseling sluit goed aan bij de huidige opvattingen over arbeid en werkgeverschap en laat zich uitstekend inzetten voor verzuimreductie of -preventie maar ook voor die medewerker die om verschillende redenen vastloopt.

Counseling is toekomstgericht en gaat vooral over de oplossing en veel minder over het probleem. De inzet van counseling verdient zich snel terug en door medewerkers deze zorg aan te bieden, laat u het belang zien voor uw ‘mentale kapitaal’. Dit is positief signaal aan de interne organisatie en daarbuiten.

Want wist u: uit onderzoek van onder andere TNO blijkt dat preventief counseling u al snel 2% verzuimreductie oplevert.
Stel: uw verzuim ligt rond de 7%, u heeft 400 medewerkers en een zieke medewerker kost (ruim) €250 per dag. Een snelle rekensom laat zien dat dit voor u dan een kostenpost met zich meebrengt van €7.000 per dag! Natuurlijk helpen wij u graag met deze rekensom voor uw bedrijf te maken, maar nog liever praten we met u over de oplossing, want counseling gaat vooral over oplossen en dat biedt Twente Counseling u.

Of u nu kiest voor een verzuimanalyse of -begeleiding, een groepstraining of een individueel traject of wellicht een combinatie van beiden: Twente Counseling biedt u maatwerk als oplossing.

We verdiepen ons in uw bedrijf en medewerkers. Uw visie, uw doelstellingen en de wensen van uw medewerkers zijn het startpunt om de samenwerking met u aan te gaan. Dat is wat wij maatwerk noemen!

Twente Counseling gaat graag de samenwerking met u aan!

Splash elementum consequat lacus, sit amet pulvinar urna hendrerit sit amet. Sed aliquam eu ante a ultricies. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Fusce elementum felis lorem, eget scelerisque enim blandit quis.

GET IN TOUCH

[contact-form-7 404 "Not Found"]