Wat levert zo’n (werk) vakantie op Aruba nu op?

Tijd voor mezelf, mindfulness (wat dat dan ook is), reflectie, gewoon even niks. Als je het dan doet, doe het dan goed. Dus ik ging naar Aruba; nadenken met uitzicht op een azuurblauwe zee en een biertje in de hand gaat toch veel gemakkelijker dan uitkijken op wapperende ruitenwissers.   Iedereen vroeg me van tevoren wat ga je daar nu doen maar eigenlijk had ik niet zoveel plannen (wat voor enige onrust zorgde). Ik had een aantal zakelijke afspraken staan (niet teveel), wilde heel graag wat aan yoga gaan doen (goede reden om mijn bed uit te komen) en verder zou ik vooral eens kijken of ik mezelf aangenaam gezelschap zou vinden.
Voordat je het weet, is die 2,5 week  voorbij en lijkt zon, zee en ‘go with the flow’ weer lang geleden. De herfst is hier volop begonnen, de eerste sneeuw is gevallen, zomerkleren opgeborgen en de agenda loopt vol; wat is het dan lastig om dat vakantiegevoel vast te houden.
Maar wat heeft het me dan opgeleverd, behalve een paar bruine benen.

Een paar jaar geleden ben ik heel bewust voor mezelf begonnen en ik vind nog steeds dat ik het allerleukste vak heb dat er bestaat maar om eerlijk te zijn ‘ik vind het soms ook lastig’. Lastig om nieuwe klanten binnen te halen, lastig om het zonder collega’s te stellen, lastig om op te boksen tegen de grote jongens;  ‘nou ja gewoon soms lastig’. Een ding waar ik over na wilde denken was wanneer de leukste baan van de wereld verandert in ‘te lastig’ (soms moet je kritisch durven kijken naar jezelf).

Verder wilde ik nadenken over hoe ik de leukste baan nog leuker zou kunnen maken en voor mij ligt dat toch in nog meer samenwerken met inspirerende mensen. Het afgelopen jaar heb ik hier veel tijd in geïnvesteerd. Het workshopprogramma wat hieruit is voortgekomen, (na veel gesprekken met klanten) is interactief en de workshops zijn kortdurend. Het workshopmenu kan snel aangepast worden aan de veranderende behoeften van zowel het bedrijf als die van de medewerkers. Als werkgever (en betaler) wil je terecht dat een workshop voldoende oplevert (kennis, motivatie etc) maar nog meer rendement krijg je als ook medewerkers het gevoel hebben dat het hem of haar wat oplevert en ze betrokken worden in de keuze (eigen verantwoordelijkheid). Met dit keuzemenu worden bedrijfsbelang en het belang van de medewerkers verenigd. Waar begint dan de samenwerking waar ik zo’n behoefte aan heb en wat is het belang voor de klant.

Om een gevarieerd en waardevol menu samen te stellen, moet ik wel samenwerken met collega’s; collega’s met andere vaardigheden en expertises dan de mijne (want je kan niet in alles de beste zijn). Hierdoor ontstaat er een aanbod met workshops van toptrainers waar een klant uit kan kiezen.

Die 2,5 week heeft mij  in ieder geval het besef opgeleverd dat ik mijn werk als counselor/trainer nog TE leuk vind, op de goede weg ben en dat ik dit workshop-keuze model verder ga ontwikkelen. Daarnaast mag ik een programma schrijven voor een van de grotere bedrijven op Aruba (het lijkt er dus op dat ik terug mag naar dit prachtige eiland).
Ontwikkeling op ambitie en vakdeskundigheid
Mocht u als werkgever ook geloven dat ontwikkeling op ambitie en vakdeskundigheid het meeste oplevert en dat medewerkers verantwoordelijk zijn voor het behalen voor hun doelen dan is dit workshop-keuze model echt iets voor uw bedrijf. Wilt u meer weten over het gevarieerde programma en hoe dit aansluit bij de visie en doelstellingen van uw bedrijf en uw medewerkers. Neem dan contact op met mij; Annemieke Kirch, Twente Counseling, 06-54766729

Twente Counseling de no nonsens organisatie die niet voor u werkt maar met u samenwerkt

Twente Counseling de no nonsens organisatie die niet voor u werkt maar met u samenwerkt

E-book Routeplanner leidinggevenden

Leidinggevende Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!

E-book HR het fundament van elke organisatie

HR Whitepaper

Dank je voor de inschrijving en veel leesplezier!